Overslaan en naar de inhoud gaan

Equilibrium

Elk baasje en bijhorend beestje heeft zijn verhaal, noden en mogelijkheden. Juist om deze reden zijn wij ervan overtuigd dat een individuele aanpak een must is in een dierenartsenpraktijk. Iedereen heeft recht op een professionele aanpak, maar daarnaast is voldoende aandacht en tijd ook belangrijk. We zorgen steeds voor een goede bespreking van het probleem en het behandelingsdoel maar staan ook stil bij de bijhorende emoties. Wij maken graag voldoende tijd vrij voor u en uw geliefde beestje. Juist om deze reden werken wij dan ook enkel op afspraak.

In deze praktijk werken we met verschillende dierenartsen samen, namelijk Martina en Lisa. Wij zijn beiden overtuigd van bovenstaande aanpak en dragen communicatie hierbij hoog in het vaandel. Communicatie is zeer belangrijk in ons beroep zowel naar u als eigenaar, naar uw dier toe maar ook als collega’s onder elkaar. Hierdoor willen we een consistente en consequente aanpak verzekeren. Zo trachten we steeds op de hoogte te zijn van alle patiënten ongeacht wie de behandeling opgestart heeft.

Met andere collega’s onderhouden we uiteraard ook een goede communicatie. Hierdoor kunnen wij verzekeren dat u dag en nacht, 7 op 7 een bekwame dierenarts aan de lijn heeft. Indien nodig kunnen we de meer gespecialiseerde, gecompliceerde gevallen doorverwijzen naar de juiste en meest bekwame collega’s op dat vlak.

Een belangrijk aspect van een goede gezondheidzorg van uw dier is vooral een goede, wetenschappelijk onderbouwde preventieve aanpak. Hierdoor kunnen we uw dier zo  gezond mogelijk houden en voorkomen dat er problemen en onverwachte bijhorende kosten opduiken. Een klassieke zegswijze waar we nog steeds veel waarde aan hechten is namelijk PREVENTIE IS BETER DAN GENEZEN!

Wij trachten uw dier (terug) in evenwicht – equilibrium - te brengen zodat u volop kan genieten van elkaar!

Martina Schwarz,

Al van jongs af aan was ik zeer begaan met de liefde voor en het welzijn van dieren: en dan echt alle dieren. Ik zorgde sowieso altijd heel goed voor onze huisdieren, maar ook de vogel in de tuin en het schaap in de weide, ze verdienen allemaal respect en hebben het recht op een waardig en gezond bestaan.

Wat mijn studiekeuze betrof, diergeneeskunde moest het worden, simpel, toch! Nooit had ik mij kunnen inbeelden dat de weg ernaar zo heuvelachtig en lang zou worden, en mij uiteindelijk via  Duitsland en Italïe naar Belgïe zou brengen! Het is me gelukt – nooit opgeven! – en in 2007 studeerde ik af aan de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit Gent. Tijdens mijn studies liep ik stage bij verschillende dierenartsen in het binnen- en buitenland, maar nu kon en mocht ik zelf het werk doen als ‘echte’ dierenarts!

De eerste jaren na het afstuderen heb ik bij een collega in Zingem gewerkt. Hier bleef ik uiteindelijk 6 jaar aan de slag. Het kriebelde steeds meer om zelf iets op te bouwen, hieruit is de praktijk DAP Equilibrium ontstaan.

In 2012 behaalde ik een bijkomend diploma van vakdierenarts paard. Momenteel ben ik bezig met een volgende bijkomende kwalificatie, deze van vakdierenarts voor kleine huisdieren. Zoals in het begin aangehaald, mijn interesses in de diergeneeskunde zijn breed en mijn vraag naar kennis is groot. Dit wordt dus vervolgd!

Lisa Braeckman,

Mijn hele leven lang ben ik reeds fervent aan de slag met dieren. Zelf rij ik te paard en heb ik een aantal sporthonden waar ik agility mee beoefen. In deze discipline van de hondensport geef ik ook les te hondenschool Habitus. Door deze achtergrond was mijn studiekeuze snel gemaakt: Diergeneeskunde.

In 2016 behaalde ik mijn diploma in de afstudeerrichting Paard. 

Tijdens mijn opleiding heb ik reeds veel vrijwillige en verplichte praktijkervaring opgedaan bij collega-dierenartsen. Dolgelukkig kon ik na het afstuderen onmiddelijk aan de slag in DAP Equilibrium, een frisse jonge praktijk met veel potentieel en uitbreidingsmogelijkheden. Reeds enkele maanden na het uitoefenen van mijn droomjob was ik al voor 100% overtuigd dat ik de juiste keuze had gemaakt.

Dankzij mijn achtergrond in zowel grote als kleine huisdieren ben ik niet af te schrikken van eender welke diersoort: van de kleinste chihuahua tot het grootste boerenpaard. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en opleidingen om zo de optimale zorgen te kunnen bieden aan uw dier. Ik vind het uitermate belangrijk om u als eigenaar voldoende te informeren zodat u ten volle bewust bent van de toestand, evolutie en de nodige preventieve zorgen voor uw dier.

Momenteel volg ik nog een bijkomende opleiding dierfysiotherapie; dit om in de toekomst uw dier ook fysiotherapeutisch te kunnen behandelen. Andere bijscholingen blijven zowel Martina als ikzelf bijwonen om up to date te blijven met de moderne diergeneeskunde.

Samen krijgen we uw dier opnieuw gezond of houden we het zo in de eerste plaats!

Equilibrium_01.jpgEquilibrium_02.jpgEquilibrium_03.jpgEquilibrium_04.jpgEquilibrium_05.jpgEquilibrium_06.jpgEquilibrium_07.jpgEquilibrium_08.jpgEquilibrium_09.jpgEquilibrium_10.jpgEquilibrium_11.jpgEquilibrium_12.jpgEquilibrium_13.jpgEquilibrium_14.jpgEquilibrium_15.jpgEquilibrium_16.jpgEquilibrium_17.jpgEquilibrium_18.jpgEquilibrium_19.jpgEquilibrium_20.jpgEquilibrium_21.jpgEquilibrium_22.jpg
Kennis & ervaring
Professioneel advies
24/24 bereikbaar voor noodgevallen
Voedings- & verzorgingstips

u kunt rekenen op

ons gemotiveerd team

 
martina
Dierenarts
Martina Schwarz

Al van jongs af aan was ik zeer begaan met de liefde voor en het welzijn van dieren: en dan echt alle dieren. Ik zorgde sowieso altijd heel goed voor onze huisdieren, maar ook de vogel in de tuin en het schaap in de weide, ze verdienen allemaal respect en hebben het recht op een waardig en gezond bestaan

Mijn specialiteit: Vakdierenarts Paard - Vakdierenarts kleine huisdieren (in opleiding) - Algemene master in dierengeneeskunde (afstudeerrichting paard).

Lisa
Dierenarts
Lisa Braeckman

Mijn hele leven lang ben ik reeds fervent aan de slag met dieren. Zelf rij ik te paard en heb ik een aantal sporthonden waar ik agility mee beoefen. In deze discipline van de hondensport geef ik ook les te hondenschool Habitus. Door deze achtergrond was mijn studiekeuze snel gemaakt: Diergeneeskunde.

Mijn specialiteit: Fysiotherapie kleine huisdieren en paard (in opleiding) - Algemene master in dierengeneeskunde (afstudeerrichting paard).

Uw huisdier op controle? Wij staan voor u klaar